نحوه اجرای سقف پیش تنیده
تیرچه پیش تنیده یک تیرچه بتنی تولید شده از بتن و فولاد پیش تنیده است که تمام مراحل تولید آن توسط دستگاه های اتوماتیک و در کارخانه های مجهز انجام می شود. در مراحل تولید به اجزای تیرچه نیروهای فشاری و کششی وارد آمده که همین نیروها تیرچه را پیش تنیده و در برابر فشارها و تنش های ساختمانی مقاوم تر می کند.
پیش تنیدگی موجب مقاومت بالاتر و به هم پیوستگی بیشتر اجزای تیرچه شده و باعث می شود تا هر میزانی که تحت فشار و تنش قرار می گیرد به همان میزان توانایی تحمل بارهای ساختمانی در این تیرچه بیشتر می شود. تیرچه پیش تنیده به شکل یک تی انگلیسی کشیده است که همین تی شکل بودن مقاومت تیرچه در طول های بیشتر بالاتر می برد.
شاید در نظر بعضی از مجریان طرح های ساختمانی کار با تیرچه پیش تنیده پیچیده تر و سخت تر بیاید چرا که تیرچه ای تخصصی است ولی بعد از کار کردن با آن متوجه راحتی و سرعت کار خواهند شد. تیرچه پیش تنیده یک تیرچه پیش ساخته است که بخش اصلی و عمده بتن ریزی آن در کارخانه انجام شده است به همین دلیل پس از آرماتوربندی سقف کافی است آنها را در تیرهای اصلی جا بزنند به طوری که تیرچه های پیش تنیده از هر دو انتها در حدود پانزده سانتیمتر وارد تیرهای اصلی شوند. اگر تیرچه پیش تنیده از نوع ساده باشد میلگردی فولادی با شکلی شبیه حرف زی انگلیسی به نام مهار کننده تیرچه را در تیر اصلی محکم می کند ولی اگر تیرچه پیش تنیده مورد استفاده از نوع قلاب دار باشد نیازی به استفاده از مهار کننده نیست. اکنون مرحله بلوک گذاری است. بلوکهای یونولیتی یا سفالی در مابین تیرچه ها چیده شده و به منظور هم سطح شدن با تیرچه پیش تنیده و داشتن نظم بیشتر میلگردهای حرارتی به صورت شطرنجی و با فواصل مشخص از روی تیرچه ها و بلوک ها عبور داده می شوند. اکنون زمان بتن ریزی نهایی و هم سطح سازی سقف فرا رسیده ولی از قبل زیر سقف قالب و جک قرار داده اند که کارگران بتوانند بر روی سقف با ایمنی بیشتری راه رفته و بتن را هم سطح کنند. بعد از یکدست شدن سقف و خشک شدن بتن ساختمان آماده ساخت طبقه بعدی و یا اضافه کردن جزییات پشت بام است.