تیرچه بلوک پیش تنیده فروش قیمت خرید
تیرچه پیش تنیده بتنی یک مقطع T شکل بتنی است که در آن بتن توسط کابل یا همان وایرهای مخصوص تحت تنش فشاری قرار میگیرد و در حال حاضر بهترین و مناسب ترین جایگزین برای تیرچه های فندولهای، تیرچههای خرپایی، کرومیت و پاشنه بتنی میباشد.
تیرچههای پیش تنیده تولید شده در شرکت تیرچه پیش تنیده ارومیهبر اساس استاندارد ملی به شماره ۲۹۰۹ تولید میشوند و توانسته گواهی نامه استاندارد از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را اخذ نماید.
تولید دال و تیرچه پیش تنیده سرمایه گذاری بدون ریسک
اگر از فناوری های جدید در تولید محصولات ساختمانی استفاده شود، به علت اینکه این محصولات از تقاضای بالایی برخوردار هستند میتوانید از یک مزیت رقابتی نسبت به رقبای خود برخوردار شوید. ما تولید تیرچه پیش تنیده را به شما پیشنهاد میکنیم، زیرا این یک فرصت سرمایه گذاری مناسب در محصولات ساختمانی میباشد.
معرفی محصول
بتن در مقابل تنش فشاری استحکام مناسبی دارد. ولی در برابر تنش کششی مقاومتی ندارد. به این دلیل درون تیرهای بتنی را با آرماتورهای فولادی پر میکنند تا بتوانند آن را پیش تنیده نمایند. فولاد در مقابل کشش مقاوم میباشد. به طوریکه وجود چند میلگرد فولادی تاثیر چندان زیادی بر افزایش بار سازه نخواهد گذاشت. سازههای بتنی که با این روش ساخته میشوند را بتن مسلح میگویند.
تیرچه پیش تنیده بتنی یک مقطع T شکل بتنی میباشد که در آن بتن توسط کابل (وایرهای مخصوص) تحت تنش فشاری قرار خواهد گرفت و در حال حاضر بهترین و مناسب ترین جایگزین برای تیرچههای فندولهای، خرپایی، کرومیت و پاشنه بتنی میباشد.
پیش تنیدگی عبارت است از ایجاد کردن یک تنش دائمی و ثابت(Prestress) در یک عضو بتنی به اندازه لازم و به نحو دلخواه، به طوری که در اثر این تنش ایجاد شده، قسمتی از تنشهای ناشی از بارهای زنده و مرده در این عضو خنثی میشوند و در نتیجه این عملیات مقاومت باربری آن افزایش پیدا خواهد کرد.
اصلی ترین هدف پیش تنیده کردن یک عضو بتنی، محدود کردن تنشهای کششی و ترکهای ناشی از لنگر خمشی، تحت تاثیر بارهای وارده در آن عضو است.
پیش تنیدگی نوعی فرآیند است که به سازههای بتنی مسلح اضافه میگردد و کارآیی آن را تا حد بسیار زیادی بالا میبرد. در سازههای بتنی مسلح اگر قبل از بتن ریزی، آرماتورها را تحت کشش قرار دهیم و آن را تا وقتیکه بتن شکل قالب را به خود گیرد تحت کشش نگاه داریم سازهی حاصل شده یک سازه پیش تنیده خواهد شد.
یک سازه بتنی نسبت به سازهای فولادی، سبک تر و کم هزینه تر است و همچنین مقاومت خوبی در برابر نیروهای فشاری (عمودی) از خود نشان میدهد. اما استحکام بتن در مقابل نیروهای کششی (تنش عرضی ناشی از باد، زلزله و…) بسیار پایین است.
آرماتورهای فولادی تا حدی این مشکل را حل کردند و چند دهه است که در دنیا سازههای بتنی پیش تنیده مقاومت ناکافی بتن در برابر کشش را به طور کامل حل نمودهاند و میتوان گفت در تحمل نیروهای عرضی توانایی بسیار بیشتری از سازه های فولادی عرضی دارند.
ویژگیهای فنی تیرچه بتنی پیش تنیده
مشخصات فنی تیرچه پیش تنیده مانند عضوهای بتنی پیش تنیده دیگر بر اساس پارامترهایی چون :
مشخصات هندسی مقطع
مشخصات مکانیکی بتن
مشخصات مکانیکی کابلهای فولادی وایر(wire)
تعیین میشود. بتن بکار رفته در تیرچهها دارای مقاومت ۳۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم نیرو بر سانتیمتر مربع (بسته به تعداد وایر) و وایرهای بکار رفته بر اساس استانداردهای بینالمللی دارای حداقل مقاومت نهایی ۱۷۵۰۰ کیلوگرم نیرو بر سانتی مترمربع میباشند.
کاربرد بتن پیش تنیده
بتن پیش تنیده برای جلوگیری از ترک خوردن بتن آرمه استفاده میشود، زمانیکه یک قسمت از ساختمانی پیش از حمل بار خدمات متراکم شود پیش تنیدگی به وجود میآید که برای جبران این گونه خسارتها از بتن پیش تنیده استفاده میکنند. بتن پیش تنیده معروف به نسل سوم بتن میباشد. بتن پیش تنیده توسط فولاد مسلح کشیده شده در یک جزء ساختمان به وجود میآید. مراحل بتن ریزی را میتوان به پیش تنیدگی بتن و پس تنیدگی بتن تقسیمبندی نمود. پیش تنیدگی بتن، فولاد مسلح را قبل از بتن ریزی تحت کشش قرار میدهد و پیش تنیدگی بتن نیز به پیوند ساخته شده میان فولاد مسلح کشیده میشود و بتن سفت شده اعمال میشود. در تکنیک پس تنیدگی فولاد مسلح یا تاندون پس از بتن ریزی و بدست آوردن مقاومت مناسب کشیده میشود. در پس تنیدگی تاندونهای فولادی در بتن با مقاومت درست در حفرههای محفوظ قرار داده میشوند.
مزیت های اقتصادی استفاده از تیرچه پیش تنیده
۱- کاهش قیمت تیرچه پیش تنیده بیش از ۴۰% میباشد:
به دلیل مصرف کمتر فولاد در تیرچههای پیش تنیده، قیمت تیرچههای پیش تنیده نسبت به تیرچههای بتنی و سفالی بیش از ۴۰% ارزانتر میباشد.
۲- کاهش مصرف بتن تا ۴۰% کمتر از تیرچههای سفالی و کرومیت است:
با توجه به پرشدن جان تیرچه پیش تنیده در کارخانه، در هنگام بتن ریزی سقفها در محل پروژه در حدود ۴۰ % مصرف بتن کاهش پیدا میکند.
۳- کاهش قیمت بلوک های مصرفی در تیرچه پیش تنیده:
به دلیل ارتفاع کمتر تیرچه پیش تنیده از تیرچه سفالی و کرومیت که در حدود ۱۳ و ۱۵ سانتیمتر میباشد به جای استفاده از بلوکهایی با ارتفاع ۲۵ سانتیمتر، میتوان از بلوکهایی با ارتفاع کمتر (به شرط فشردگی و استحکام بیشتر بلوک یونولیت در هنگام بتن ریزی) استفاده کرد.
۴- کاهش وزن فولاد فونداسیون و سازه:
با در نظر گرفتن وزن کمتر سقفهای اجرا شده بوسیله تیرچه پیش تنیده، در زمان طراحی و محاسبات از مصرف فولاد در سازه کاسته میشود.
۵- سرعت اجرا:
زمان اجرای سقف با استفاده از تیرچه پیش تنیده کاهش قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد. عدم نیاز به وجود جک در زیر تیرچه های کوچک و استفاده از جک کمتر در دهانه های بزرگ ، همچنین امکان استفاده از مش های پیش ساخته فولادی به جای میلگردهای افت و حرارت نیز بر سرعت اجرای سقف ها می افزاید.