حمل تیرچه پیش تنیده
ساختن سقف با استفاده از مصالح مختلف انجام می شود که هر یک از آنها دارای ویژگی های خاصی است. سقف ها دارای انواع مختلفی است که یکی از با دوام ترین و مقاوم ترین آنها سقف تیرچه پیش تنیده است که در زمره مصالح نوین در ساختمان سازی به شمار می رود.
تیرچه پیش تنیده در زمان تولید به صورت کاملا اتوماتیک و بدون دخالت دست تهیه و ساخته می شود به گونه ای که مواد اولیه به کار رفته در آن باید از کیفیت فوق العاده ای برخوردار باشد. همانطور که مرحله ساخت این تجهیزات دارای اهمیت است مرحله حمل و نصب آن نیز مستلزم رعایت اصول و نکاتی است.
روش حمل تیرچه پیش تنیده و انتقال آنها مستلزم رعایت نکاتی است که مهمترین آنها عبارت است از:
-برای جابجایی صحیح تیرچه پیش تنیده از کارخانهها به سمت محل ساخت و ساز مهمترین مسئله انتخاب وسیله نقلیه مناسب است چرا که تیرچه پیش تنیده به دلیل طول زیاد در تریلی و کامیونهای معمولی جای نمیگیرد و بیرون ماندن قسمتی از تیرچه آن را دچار خسارت و آسیب می کند پس باید با تریلی های مخصوصی حمل شود به طوری که تمام طول تیرچه درون وسیله قرار بگیرد.
- در ابتدا زاویه محوری تیرچه که بخش نسبتا آسیب پذیری است به هنگام حمل و تخلیه به طبقات باید به گونه ای باشد که بخش آزاد بال تیرچه در مقابل زمین قرار بگیرد و هیچ گونه پیچش و ایرادی در آن یافت نشود.
- یکی از نکاتی که باید در زمان حمل تیرچه به آن توجه شود این است که در زمان جابجایی دو سر آن در دست گرفته شود چرا که گرفتن تیرچه از وسط می تواند آسیب های جدی به آن وارد کند.
- در زمان حمل تیرچه به واسطه بالابر باید به نحوه اتصال آن توجه ویژه ای شود و آن را از هر دو سر به قلاب وصل کرد. چنانچه تیرچه از وسط به قلاب وصل شود به آن آسیب های جدی وارد می شود.
- از مهمترین نکاتی که باید در زمان حمل تیرچه پیش تنیده به آن توجه شود این است که از قرار دادن و انباشته شدن آنها بر روی زمین خودداری شود. تیرچه ها چنانچه از ارتفاع بر روی زمین پرتاب شود سبب بروز آسیب به آن می شود.
- هنگام جابجایی، در ماشین حمل و نقل تیرچهها نباید روی هم انباشته شود بلکه باید آنها را به صورت لایه به لایه روی هم قرار داد. در صورت انباشته کردن اگر تیرچهای از بالا به پایین پرتاب شود بدون شک دچار آسیب خواهد شد.