مشخصات فنی برای اجرای تیرچه پیش تنیده
تیرچه پیش تنیده، یکی از انواع تیرچههای ساختمانی است که در اندازه و شکلهای مختلف به منظور استفاده در ساخت و ساز و ساختمانهای مختلف تولید میشود. این نوع تیرچه به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود از تیرچههای سنتی متمایز میشود و به علت وزن سبک و استحکام بالا، مورد توجه بسیاری از مهندسین و معماران قرار گرفته است.
هر کشوری برای خط تولید تیرچه پیش تنیده دارای استانداردهای مخصوصی می باشد که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و برای تولید آن از قوانین مربوط به خود که توسط سازمان ملی استاندارد وضع می شود پیروی می نماید. این تیرچه ها تحت کشش مشخصی در کارخانه های بسیار پیشرفته تهیه و تولید می شود. مهم ترین مزایای تیرچه پیش تنیده در سبکی آن می باشد چون در صورت استفاده از تیرچه پیش تنیده از بتن کمتری هم استفاده می شود.
به همین خاطر علاوه بر کم شدن هزینه ها, موجب استحکام سازه می شود و نیروی خیلی اندکی بر ساختمان و سازه وارد می شود. در کشور ما برای ایجاد سقف یکی از رایج ترین تیرچه هایی که در آن استفاده می شود تیرچه های پیش تنیده می باشد که به دلیل وزن کم آن دارای طرفداران زیادی در صنعت ساخت و ساز می باشد که به دلیل برخی مشکلات در سایر تیرچه ها مانند کم بودن کیفیت بتن و خوردگی میلگرد ها و نبود نظارت مهندسان با تجربه و ناظر جهت تولید در تیرچه ها و نبودن کاور های بتنی برای میلگرد ها می باشد که در تیرچه های پیش تنیده این مشکلات نبوده و با تکنولوژی روز و بسیار بالایی در کارخانه های مجهز تولید و اجرا می شود و استاندارد های لازم را دارا می باشد که از مشخصات فنی می توان به بتن های پاشنه تیرچه و وزن تیرچه پیش تنیده با وزنی حداقل 28 کیلوگرم می باشد که دارای وایر های کالا آج دار پیش تنیدگی می باشد .
اگر بخواهیم در دسته های مختلف موجود در انواع تیرچه ها اشاره نمود تیرچه پیش تنیده می باشد که در دسته تیرچه های ساختمانی قرار گرفته و از انواع مختلف تیرچه های بتنی قرار می گیرد چون ماده اصلی سازنده و تشکیل دهنده ی آن از بتن می باشد. وزن تیرچه پیش تنیده و حجم آن با سایر تیرچه های بتنی و خرپایی متفاوت می باشد که از مهم ترین آن تمایزات می توان به نحوه ی تولید آن در کارخانه مربوطه اشاره نمود.