مزایا و معایب اجرای سقف با تیرچه پیش تنیده
اجرای سقف با تیرچه پیش تنیده یک روش محبوب برای ایجاد سقفهای داخلی است که بیشتر در ساخت و سازهای مدرن استفاده میشود. اجرای سقف با تیرچه پیش تنیده یک روش موثر و اقتصادی برای ساخت و نصب سقفهای داخلی است که مزایا و معایب خود را دارد در ادامه به بررسی مزایا و معایب اجرای این روش میپردازیم.
این تیرچه ها دارای مزیت های فراوانی هستند به طوری که امروزه توانستند به عنوان یک جایگزین مناسب به جای تیرچه های قدیمی مورد استفاده قرار بگیرند؛ در ادامه مهم ترین مزایای اجرای سقف تیرچه پیش تنیده را معرفی می کنیم:
- تیرچههای پیش تنیده حجم کمتری دارند و وزن کمتری به ساختمان وارد می کنند.
- برای تولید تیرچه پیش تنیده از مصالح کمتری استفاده می کنند به همین دلیل اجرای تیرچه پیش تنیده باعث کاهش هزینه ها می شود.
- استفاده از تیرچه های پیش تنیده باعث انجام کارهای برق کشی و قرار دادن تجهیزات آتش نشانی می شود و دیگر نیازی به نصب سقف های کاذب نیست.
- سرعت اجرای سقف با تیرچه پیش تنیده زیاد است که این موضوع باعث صرفهجویی در هزینه ها و زمان می شود.
- روش اجرای سقف با تیرچه پیش تنیده در اکثر ساختمان ها به یک شکل انجام می گیرد و در تمامی طرح های پیچیده و مدرن قابلیت اجرا دارد.
در نظر گرفتن معایب اجرای سقف تیرچه پیش تنیده می تواند در انتخاب بهتر این تجهیزات ساختمانی به شما کمک کند. در ادامه به برخی از مهم ترین معایب این تیرچه ها اشاره می کنیم:
- طول تیرچه پیش تنیده بلند است به همین دلیل حمل و نقل دشواری دارد.
- در برخی مواقع نمی توان از کیفیت ساخت و نیروی تیرچه پیش تنیده مطمئن شد.
- قابلیت برش زدن نداشته و باید آن را بر اساس اندازه مورد نیاز، از کارخانه سفارش دهید.
- برای دهانه های بلندتر از 12 متر قابلیت استفاده نداشته و باید از تیرچه های دیگر استفاده کنید.