انواع روش های تولید تیرچه پیش تنیده
تیرچه پیش تنیده یکی از روشهای مدرن در تولید عناصر ساختمانی است که با استفاده از قالبهای مخصوص و فرآیندهای مهندسی پیشرفته به دست میآید. این روش امکان ساخت تیرچههایی با خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مطلوب را فراهم میکند و در بسیاری از پروژههای ساختمانی به دلیل مزایای بیشماری مورد استفاده قرار میگیرد.
روشهای تولید تیرچه پیش تنیده
روش های تولید تیرچه پیش تنیده از ابتدا تا کنون تغییرات زیادی کرده است که روش تولید با کیفیت تیرچه تولیدی ارتباطی مستقیم دارد ولی بعضی از این روشها به علت بی کیفیتی محصول نهایی منسوخ شده و استفاده از آن ها ممنوع اعلام شده است. روشهای تولید تیرچه پیش تنیده از این قرار است:
۱- روش قالب گیری
از روش قالب گیری در کارگاهها استفاده می شود و از هیچگونه دستگاه مکانیزهای استفاده نمی شود. اگرچه تیرچه تولید شده با قالب ظاهر صاف و تمیزی دارد ولی از لحاظ کیفیت بسیار ضعیف بوده و هیچ کدام از استانداردهای کیفیتی لازم را کسب نمی کند. برخی از افراد ممکن است گول ظاهر تمیز تیرچه قالب گیری شده را بخورند و آنرا دلیلی بر استحکام آن بدانند ولی این دقیقا برعکس است و این تیرچهها به دلیل متراکم نشدن بتن معمولا از داخل دارای حفره های بسیاری است که استحکام تیرچه را به شدت کاهش می دهد.
۲- روش دستگاه اکسترودر چینی
پیش از آنکه دستگاه اکسترودر ساخت اروپا وارد شود دستگاه های تولید تیرچه پیش تنیده از چین وارد میشد. این دستگاهها تیرچه را تحت یک مرحله تولید کرده و سپس خشک می کردند ولی پس از چندین بار تولید و آزمایش های تخصصی بر روی تیرچهها و سنجش مقاومت آنها متوجه شدند که هیچکدام از تیرچههای تولیدی کیفیت لازم را نداشته و استانداردهای جهانی را کسب نمیکند به همین دلیل استفاده از آنها ممنوع اعلام شد و کار تولید تیرچه پیش تنیده با این دستگاهها کنار گذاشته شد.
۳- دستگاه اکسترودر آلمانی
پس از ممنوع شدن استفاده از دستگاه های چینی پس از انجام تحقیقات کاملی قرار شد دستگاههای اکسترودر را از اروپا و کشور آلمان وارد کنند. در دستگاههای اکسترودر آلمانی تیرچه پیش تنیده طی دو مرحله کلی تولید می شود در مرحله اول پیش تنیدگی و تصنعی دیدگی برروی اجزای تیرچه اعمال میشود. مهمترین قسمت کار این دستگاه عمل آوری بتن با بخار و در زیر لحاف بخار است که به آن کیورینگ نیز گفته می شود. دستگاه اکسترودر آلمانی تیرچههای باکیفیتی را تولید کرد که پس از انجام آزمایشات موفق به کسب استانداردهای بینالمللی شدند.